smarriga recept på mat och efterrätter ;D.
Matig gulaschsoppa !
Klassik och mustig köttsoppa som lagas lätt med fläskfilé.
TILL 4 PERSONER:
300-400g fläskfilé
1 gul lök.
2 vitlöksklyftor.
1 röd paprika.
3 potatisar.
2 tsk paprikapulver.
1 tsk oregano.
1 tsk stötta kumminfrön.
2 msk tomatpuré.
1 burk krossade tomater 400g.
1 liter vatten.
3 tärningar köttbuljong.
salt , peppar.
1dl hackad persilja.
Strimla köttet tunt.
Hacka lök, vitlök och paprika.
Skala och tärna potatisen.
Fräs lök, vitlök och paprika.
Tillsätt köttet och låt allt bli brynt.
Blanda i kryddorna, och och låt dem fräsa med en stund.
Tillsätt tomatpuré, tomatkross, potatis, vatten och buljontärningar.
Koka soppan under lock 15-20 minuter.
Smaka av med salt och nymald peppar.
Vänd ner persiljan och servera soppan med en klick creme fraiche.
Lasagne med lax och räkor.
Lättlagad portionslasagne.
TILL 4 PORTIONER.
Färska lasagneplattor.
2 dl creme fraiche tomat och chili.
2 dl mini fraiche.
½-1 dl vitt vin.
150g rökt lax.
150g skalade räkor.
salt, svartpeppar.
½ dl finhackad gräslök.
4 msk löjrom.
Koka ihop creme fraiche, mini fraiche och vitt vin.
Skär laxen i små tärningar och blanda ner i såsen.
Smaka av.
Blanda ner räkor och gräslök.
Dela lasagneplattorna i 12 bitar och koka dem i saltat vatten några minuter.
Varva sås och lasagne på varma tallrikar.
Toppa med löjrom.
blondiiiebabe (c)
- madde.elvenhage 09 -