Åtta år sedan WTC-attackerna.......

Åtta år sedan WTC-attackernaNEW YORK.
Det är i dag åtta år sedan terrorattackerna i New York, som i praktiken blev startskottet på USA:s pågående krig mot internationell terrorism.

Fyra passagerarflygplan kapades av sammanlagt 19 personer med kopplingar till terrornätverket Al Qaida. Två flögs in i World Trade Center-tornen på Manhattan i New York, det tredje flögs in i USA:s försvarshögkvarter Pentagon i Virginia. Det fjärde havererade på ett fält utanför Shanksville i Pennsylvania efter att passagerarna försökt övermanna kaparna och ta sig in i planets cockpit.

Totalt dödades cirka 3.000 människor i attackerna. De flesta, 2.752 personer, miste livet vid attacken mot World Trade Center-tornen.

Som ett led i uppmärksammandet av årsdagen kommer namnen på alla de omkomna att läsas upp på Ground Zero, platsen där WTC-tornen stod. Namnuppläsningen kommer att avbrytas fyra gånger för att symbolisera ögonblicken då planen träffade tornen och då tornen lite senare rasade.

USA:s president Barack deltar i dag i en minneshögtid som hålls i Virginia. Han har uppmanat amerikanerna att uppmärksamma minnesdagen genom att utföra frivilligarbete. Efter mörkrets inbrott tänds två stora strålkastare riktade mot skyn på Ground Zero.
 

Kopierat ifrån nätet.
Usch så hemskt det kan vara egentligen.
PEACE .


blondiiiebabe ( C ).
- madde.elvehage 09 -Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0