smarriga recept på mat och efterrätter ;D.

Matig gulaschsoppa !

Klassik och mustig köttsoppa som lagas lätt med fläskfilé.

TILL 4 PERSONER:

300-400g fläskfilé
1 gul lök.
2 vitlöksklyftor.
1 röd paprika.
3 potatisar.
2 tsk paprikapulver.
1 tsk oregano.
1 tsk stötta kumminfrön.
2 msk tomatpuré.
1 burk krossade tomater 400g.
1 liter vatten.
3 tärningar köttbuljong.
salt , peppar.
1dl hackad persilja.


Strimla köttet tunt.
Hacka lök, vitlök och paprika.
Skala och tärna potatisen.
Fräs lök, vitlök och paprika.
Tillsätt köttet och låt allt bli brynt.
Blanda i kryddorna, och och låt dem fräsa med en stund.
Tillsätt tomatpuré, tomatkross, potatis, vatten och buljontärningar.
Koka soppan under lock 15-20 minuter.
Smaka av med salt och nymald peppar.
Vänd ner persiljan och servera soppan med en klick creme fraiche.





Lasagne med lax och räkor.

Lättlagad portionslasagne.

TILL 4 PORTIONER.

Färska lasagneplattor.
2 dl creme fraiche tomat och chili.
2 dl mini fraiche.
½-1 dl vitt vin.
150g rökt lax.
150g skalade räkor.
salt, svartpeppar.
½ dl finhackad gräslök.
4 msk löjrom.


Koka ihop creme fraiche, mini fraiche och vitt vin.
Skär laxen i små tärningar och blanda ner i såsen.
Smaka av.
Blanda ner räkor och gräslök.
Dela lasagneplattorna i 12 bitar och koka dem i saltat vatten några minuter.
Varva sås och lasagne på varma tallrikar.
Toppa med löjrom.




blondiiiebabe (c)
- madde.elvenhage 09 -






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0